Szállítási információk

Szállítási és visszaküldési információk – theneonsoda.com

Milyen szállítási megoldások közül tudok választani és mi a költségük?
Budapesten belül minden megrendelést 3500 HUF áron szállítunk ki. Vidéki szállításunk a csomag méretétől és a helyszíntől függő. Termékeinket Magyarországon a GLS futárszolgálata vagy a Gifie Kft. szállítja házhoz.

Mennyi idő alatt kapom meg a megrendelt termékeket?
Ha a rendelésed raktárkészleten van, a rendelésedet követő 2-3 munkanapon belül igyekszünk mindent kiszállítani Magyarország területén belül. Egyedi megrendelés esetén általában 14-21 nap között teljesítjük a rendeléseket.

Visszaküldési információk

Meddig tudom kicserélni a nálatok vásárolt terméket vagy visszakérni az árát?
A megrendelés kézhezvétele után 14 nap áll rendelkezésedre, hogy ha valamilyen okból nem felel meg a termék számodra (pl. nem nyerte el a tetszésedet vagy nem megfelelő a mérete), akkor azt jelezd felénk és a terméket visszajuttasd hozzánk. Miután a sértetlen állapotban lévő termék visszaérkezett hozzánk, mi igény szerint kicseréljük és újat küldünk helyette vagy visszatérítjük az árát. Ez nem érvényes az egyedi megrendelésekre, ezeket nem áll módunkban cserélni vagy visszatéryíteni.

Hogyan működik a visszaküldés?
Ha bármilyen okból vissza szeretnéd küldeni a megvásárolt termékedet, akkor kérjük, hogy a hello@theneonsoda.com email címen jelezd felénk a visszaküldésre az igényedet, és küldd vissza terméked a 1117 Budapest, Bercsényi utcas 21/A címre. Kérjük, hogy az e-mailben az alábbi információkat add meg:

Neved
Rendelésed száma
Melyik terméket szeretnéd visszaküldeni
Telefonszámod
Email címed
Kérjük, amennyiben módodban áll, írd meg nekünk azt is, hogy miért szeretnéd visszaküldeni az adott terméket. Fontos számunkra a vásárlóink véleménye és igyekszünk minden visszajelzés alapján javítani a szolgáltatásainkat.

Miután megkaptuk a visszaküldött csomagot, ellenőrizzük a termék állapotát és amennyiben az megfelelő, visszatérítjük az árát vagy cseréljük.

Minden visszaküldött terméknek meg kell felelnie az alábbi feltételeknek:
Terméket csak akkor tudsz visszaküldeni, ha az nem sérült, vagy használt, minden címke sértetlenül rajta van és az eredeti csomagolásában van minden tartozékával együtt.

Minden terméket az eredeti csomagolásában/dobozában és védőzacskójában (ahol ezt a csomag tartalmazta) kell visszaküldened. Javasoljuk, hogy abban a dobozban juttasd vissza, amelyben mi kiküldtük, hogy a termék megfelelően védve legyen.

Kihez fordulhatok a problémámmal?
Amennyiben bármilyen kérdésed van, vagy problémád merül fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérlek jelezd nekünk a hello@theneonsoda.com e-mail címen. Ha bármilyen további kérdésed merülne fel, nyugodtan írj nekünk.